Dit zijn de woontrends van 2024!

Gepubliceerd op 27 oktober 2023 om 15:00

Het is oktober woonmaand en dat betekent dat de trends van het nieuwe jaar bekend zijn! 2024 komt er aan en in deze blog lees je welke woontrends we terug gaan zien in het nieuwe jaar. Van kleur, tot retro, organisch en duurzaam. We gaan het allemaal zien.

Modern seventies!

De jaren 70 ga je weer helemaal terug zien in het interieur. We zagen de walnootkleur al terugkomen in eerdere stijlen, maar nu vind je ook andere kleuren terug, zoals oranje, terra, bruin en allerlei kleuren die hierbij in het geheel passen. Vanuit de jaren 70 hoef je dus niet meer te denken aan de muffige bruine kleuren, maar juist aan frisse, kleurrijke, maar stijlvol ingerichte ruimtes. De ronde vormen blijf je zien, in combinatie met stoffen, zoals velours, bouclé en subtiele prints. De retrolook ga je helemaal terugzien in het interieur!

 

Sustainable living!

De natuur kan natuurlijk niet ontbreken in je interieur en voornamelijk het stukje duurzaamheid blijven we terugzien in 2024. In 2023 zagen we dit ook al, maar het blijft niet bij het hergebruiken van accessoires of meubels. Producten worden steeds duurzamer door het productieproces en het materiaal dat wordt gebruikt, zoals bij gordijnen, tapijt en meubels. Daarnaast wordt er meer aandacht besteedt aan het vakwerk. Er wordt minder gekozen voor producten uit vervuilende producties die in massale aantallen worden gemaakt. Men kiest meer voor producten die op duurzame manier worden gefabriceerd. Bijvoorbeeld handgemaakte producten of design. Deze producten zijn in aanschaf duurder, maar gaan langer meer en uiteindelijk is dit duurzamer.

Ton-sur-ton

Kleur is helemaal terug in het interieur! Denk hierbij aan, warm blauw, wijnrood en chique groen in combinatie met warme, donker meubels maken we een sprongetje naar de jaren ’20. De materialen en texturen die je kiest zullen bepalend zijn in de uitstraling. Door de juiste keuzes te maken, kan je interieur een luxueus uitstraling hebben. Maar pas op dat je dit goed toepast en de plank niet mis slaat. Velours, visgraat patronen, glans en subtiele patronen zullen we terugzien in 2024. Wat betreft de vloer.. waar we eerst voornamelijk het visgraatpatroon zagen, zien we nu vooral de Hongaarse punt terugkomen. Wil je echt de uitdaging aangaan? Neem je plafond mee in de kleur van je muur en creëer een warm en sfeervol geheel.

Curved lines!

De organische, ronde vormen zagen we al eerder voorbij komen. Deze zullen we blijven zien, maar we gaan nog een stapje verder. Tafels die niet alleen maar een ronde vorm hebben, maar juist meer kronkelende, organische vormen laten zien die worden doorgetrokken naar de poten, banken zijn niet meer recht, maar hebben ronde vormen, ronde leuningen, vloerkleden in allerlei organische vormen. De rechte lijnen zullen we minder zien dit jaar. Deze ronde vormen hebben een zacht en ruimtelijk effect in je interieur.

Beautiful natural!

Wil je geen felle kleuren in je interieur of heel subtiel? Ook voor jou is er een trend, namelijk: beautfiul natural! Kies dan voor één basiskleur die je teruglaat komen in je interieur en voeg hier subtiel een contrastkleur aan toe. Hierdoor creëer je een rustige basis waarin je na een lange werkdag heerlijk kan ontspannen. Door één basiskleur te kiezen, creëer je rust en door de contrastkleur voeg je hier warmte aan toe. Denk bijvoorbeeld aan beige, wit, crème of taupe in combinatie met donkerbruin, donkergrijs, donkerblauw of zwart.

Je weet nu wat de interieurtrends zijn van 2024. Welke trend spreekt jou het meeste aan? Het betekent niet dat dit is wat je in je huis terug moet zien. Het belangrijkste is dat het jouw interieur blijft, wat bij je past en waar jij je fijn en veilig voelt, kortom: creëer een plek waar jij je thuis voelt. Zo is ieder interieur uniek.

 

Wil je toch eens iets nieuws of wil je wat elementen van de nieuwe interieurtrends toepassen in jouw eigen interieur, maar lukt dit niet of weet je niet waar je moet beginnen? Vraag dan een gratis en vrijblijvende kennismaking aan en ik help jou verder!

 

Liefs Greetje


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.