6 Gouden tips om Japandi toe te passen in jouw interieur

Gepubliceerd op 24 maart 2023 om 10:00

Wanneer je je interieur helemaal aan wilt pakken, kun je natuurlijk helemaal losgaan, maar hoe pas je deze interieurtrend toe in je bestaande interieur? Wanneer je, net als mij nogal vaak wil wisselen van styling in je interieur, heb ik hier een paar handige tips die je makkelijk toe kan passen. Zo is het niet nodig je interieur een grondige aanpak te geven, maar kun je toch de Japandi woonstijl kan toepassen.

 

Zelf was mijn stijl voornamelijk stoer, sober en donker, maar wel landelijk. Het landelijke is nog steeds terug te vinden in mijn interieur, maar ik neig nu meer naar de Japandi woonstijl in combinatie met het landelijke en chique zwarte accenten door middel van woonaccessoires.

 

Tip 1: Zorg voor een neutrale basis.

Zelf kies ik altijd voor een neutrale basis qua kleur in mijn interieur. Dan bedoel ik met name de grote meubels en vloer. Je kunt er ook voor kiezen om een neutrale basis op je wand te gebruiken, maar een wand is nog vrij makkelijk opnieuw te sauzen. Met behang of wandpanelen is dit wel lastiger. Mijn tip is dus ook: kies voor meubels en kleuren die goed te combineren zijn met verschillende andere kleuren en materialen. Op die manier kun je al snel door onderstaande tips toe te passen, variëren in je woonstijl.

Tip 2: Woonaccessoires toepassen.

Woonaccessoires zijn makkelijke te vervangen. Je kunt ervoor kiezen om nieuwe woonaccessoires te kopen, maar je kunt ook kijken wat je al hebt en er een nieuwe draai aan geven door het bijvoorbeeld in een ander kleurtje te verven of spuiten. Je bent dan ook nog eens duurzaam bezig en het kost je vaak weinig geld. Oude woonaccessoires kun je verkopen of opslaan. Zelf doe ik vaak het laatste. Af en toe kijk ik weer even welke accessoire passend is bij de woonstijl die ik op dat moment heb. Daarnaast vind ik het altijd leuk om op zoek te gaan naar nieuwe woonaccessoires voor een betaalbare prijs. Wist je dat je in de webshop van Huisje 4 Interieur ook woonaccessoires in de Japandi stijl kunt vinden?!

 

Tip 3: Muur in lichte kleur of wandpaneel toevoegen. Schilderij met Japandi kunst.

Bij de eerste tip beschreef ik al dat een neutrale basis handig is wanneer je wil variëren in stijl. Een wand is makkelijk opnieuw te sauzen. Je kunt ook dingen toevoegen, zoals een deel van de wand bekleden met een wandpaneel. Vind je dit te definitief? Dan kun je kiezen voor een mooi schilderij met Japandi kunst. Deze kun je kopen, maar ook zelf maken. Een schilderij is makkelijk te vervangen voor iets anders wanneer je hier aan toe bent.

Tip 4: Ga op zoek naar zachte stoffen in bijv. kussentjes of kleden.

Kussentjes en kleden geven het interieur sfeer en warmte. In je meubels kun je zachte stoffen terug laten komen, maar wanneer je geregeld je interieur opnieuw wil stylen of wanneer je een keer iets anders wilt zonder je meubels te vervangen, dan zijn kussens en kleden een hele mooie toevoeging voor een klein bedrag. Je kunt bij verschillende winkels makkelijk kussens, kussenhoezen of mooie kleden scoren. Kies bij de Japandi woonstijl dan voor zachte en natuurlijke materialen, zoals teddy, linnen of katoen. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor zachte, warme en natuurlijke kleuren. De passende kleuren bij Japandi heb ik beschreven in mijn vorige blog. Je kunt ook kiezen voor een kussenhoes of kleed met een patroon van organische vormen.

Tip 5: Less is more à minimalisme dus haal eerder weg in plaats van toevoegen.

Het voordeel bij de Japandi woonstijl is dat het minimalisme centraal staat. Dit betekent dus hoe minder accessoires hoe beter en je kunt dus eerder iets weglaten dan toevoegen. Kies voor statement woonaccessoires, grote meubels in combinatie met kleinere salontafeltjes. Dit geeft rust en ruimte in je interieur.

Tip 6: Groen of droogbloemen in de vorm van takken.

Bij de Japandi woonstijl kun je losgaan met droogbloemen of robuuste takken. Droogbloemen hebben door het drogingsproces vaak al een natuurlijke en lichte kleur. Dit past dus heel goed bij de Japandi woonstijl. Je ziet bij Japandi veel natuurlijke elementen terug in de vorm van robuuste, kale takken. Hierin zie je het minimalisme ook terug. Het hoeft niet kleurrijk en veel te zijn. De eenvoud van de natuur doet al genoeg. Wil je wel wat kleur? Kies dan voornamelijk voor bloemen met veel groen of wit. Dit zijn natuurlijke en rustige kleuren. Je kunt kiezen voor een hele bos, maar met een aantal bloemen zit je bij Japandi al goed.

Ik hoop dat je met plezier deze blog hebt gelezen en dat ik je heb kunnen inspireren. Met deze tips kun jij de prachtige Japandi woonstijl toe kan passen in jouw interieur.

 

Heb je advies nodig op het gebied van je interieur? Of wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, interieurtips of producten? Volg me dan via Instagram.

 

Liefs Greetje

Huisje 4 Interieur


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.