De meest gemaakte interieurfouten

Gepubliceerd op 19 juni 2024 om 12:00

Een fout maken, doet iedereen wel eens. Ook in je interieur is een fout snel gemaakt. Daarom kan het helemaal geen kwaad om eens bij een interieurstylist om advies te vragen. Lees hier de meest gemaakte interieurfouten en hoe je ze kunt voorkomen.

Geen plan hebben

Wanneer je een woning of ruimte in gaat richten is het belangrijk dat je de juiste stappen zet. Wanneer je zomaar begint, is de kans groot dat je fouten gaat maken, dat je dit vervolgens geld gaat kosten en je uiteindelijk spijt krijgt. Het is niet handig om eerst je meubels te kiezen voordat je helder hebt hoeveel ruimte je kunt benutten. Hoe leuk het ook is om meteen met je meubelkeuze aan de slag te gaan.

Te grote of te kleine meubels

Het is heel belangrijk om het formaat van je meubels aan te passen op de ruimte in je huis. Wanneer je teveel of te grote meubels in een ruimte plaatst die daar niet geschikt voor is, lijkt de ruimte vol en rommelig. Plaats je te weinig of te kleine meubels in een grote ruimte, dan lijkt de ruimte kil en leeg. Het beste is om de ruimte op te meten en een plan voor de inrichting te maken. Met mijn interieuradvies op maat kan ik jouw hierbij helpen.

Een verkeerd lichtplan

Het gebruik van de juiste verlichting is essentieel. Licht heeft namelijk verschillende functies, zoals het creëren van sfeer, de focus leggen op een mooi kunstwerk of juist als functionele functie om je te helpen bij het werken of lezen. Wanneer je geen lichtplan maakt, kun je de verkeerde keuzes maken wat afbreuk zal doen aan je inrichting. Denk daarbij alleen al aan kleuren die niet mooi uitkomen.

Verkeerde kleurkeuze

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar het kiezen van de juiste kleurencombinatie is essentieel om jouw inrichting goed tot z’n recht te laten komen. Er komen zoveel aspecten bij kijken denk aan de grootte van de ruimte, de lichtinval, de kleurencombinaties, etc. Geen enkele kleur is hetzelfde en er kan zoveel mee gespeeld worden, maar dan moet je het wel op de juiste manier doen. Een kleine ruimte kan al snel te donker worden. Wil je deze fout voorkomen? Daar help ik jou bij met mijn kleuradvies.

Open opslagruimtes

Het is heel mooi om een kast met open vakken te hebben of wandplanken te plaatsen. De kunst is om dit op de juiste manier te stylen en de juiste balans te houden. Doe je dit niet? Dan bega je al snel een veel gemaakte fout, namelijk dat dit in zijn geheel te rommelig wordt, waardoor jouw inrichting ook rommelig en druk lijkt. Met mijn interieuradvies help ik je bij het afstylen van deze plekken in jouw interieur, zodat je die mooie kast of wandplank op de juiste manier accentueert zonder dat het druk en rommelig wordt.

Teveel accessoires

Door teveel kleine accessoires lijkt jouw interieur rommelig. Om dit te voorkomen kun je beter kiezen voor één groot object in plaats van meerdere kleinere. Ben je een accessoire zat of heb je na een tijdje weer wat anders moois gezien? Voeg dan niet toe, maar vervang of wissel van plek. Hierdoor blijft je interieur rustig en kun je blijven genieten van die mooie woonaccessoires. Datgene wat je niet meer gebruikt kun je bewaren of verkopen.

Meegaan in de trends zonder aanpassingen

Trends komen en gaan. Zo is het ook met interieurstijlen. Het grote geheel blijft altijd een paar jaar, maar in de details, zoals materialen, kleuren, vormen en accessoires verandert er vaak iets. Als je mee wilt gaan met de trends, zorg er dan voor dat deze passend zijn in jouw interieur. Neem niet alles klakkeloos over. Pas de trends toe aan jouw interieur, smaak en levensstijl.

Te veel matchen

Vaak willen we dat alles op elkaar is aangepast, zodat dit een eenheid geeft. Dit is niet altijd de beste keuze. Door verschillende stijlen, vormen, materialen of kleuren te gebruiken, zorg je voor een speels effect. Pas hierbij wel op dat het in zijn geheel niet uit balans raakt, want dan bega je de fout dat het geheel rommelig en te druk wordt. Met mijn interieuradvies help ik jouw om die eenheid te creëren in combinatie met een speelse twist door de juiste kleuren, materialen en accessoires op elkaar aan te laten sluiten.

Meubels tegen de muur plaatsen

Het lijkt logisch om de meubels strak tegen een muur aan te zetten, maar dit zorgt voor een ongezellige sfeer in je interieur. Door de meubels wat meer in de ruimte te plaatsen, zorg je voor lucht en rust in de kamer. Dat geeft een ruimtelijk gevoel.

Conclusie

In huis inrichten doe je niet zomaar even. Er kunnen als snel fouten worden gemaakt bij het inrichten van je huis en dit wil je voorkomen. Denk dus goed na over de keuzes die je maakt bij het kiezen van de kleuren, materialen en meubels. Denk goed na over de inrichting en je lichtplan.

 

Als interieurstylist help ik jou hierbij door middel van mijn kennis en ervaring. Ik zie mogelijkheden en voorkom fouten die je zelf wellicht niet meer ziet, omdat je de ruimte al zo goed kent. Met mijn interieuradvies help ik jou om bovenstaande fouten te voorkomen. Ik help je bij het maken van jouw droominterieur.

Woon jij in de omgeving van Kampen, Zwolle of Genemuiden? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Liefs Greetje

Huisje 4 Interieur


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.