Stylingtips voor je tuin 2024

Gepubliceerd op 5 juni 2024 om 12:00

Hoe leuk is het om in deze tijd van het jaar je tuin gezellig aan te kleden, zodat je daar overdag, maar ook ´s avonds nog lang van kunt genieten. In deze blog geef ik je een inkijkje in onze tuin en daarmee tips om je eigen tuin leuk aan te kleden.

Bloemetjes

Bloemetjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Je kunt hier oneindig veel kanten mee op. Zo kun je hierin ook kiezen voor allerlei soorten en kleuren, maar je kunt ook kiezen voor een basiskleur en vanuit hier al je bloemen erop aanpassen. Kies voor een leuke, mooie pot en het geheel ziet er goed uit. Een tip.. kies qua potten voor zoveel mogelijk één kleur/soort wanneer je al verschillende kleuren en bloemetjes hebt. Dit zorgt voor meer rust en één geheel.

Planten

Naast de bloemen zijn er natuurlijk ook planten. Deze kun je in de grond zetten of ook in een pot. Het voordeel van planten is dat ze vaak langer meegaan dan bloemen. Kies daarom ook bewust voor wat je mooi vindt. Daarbij is het natuurlijk belangrijk om de standplaats te bepalen, omdat deze ene plant juist veel zon nodig heeft en de andere minder.

DIY tuinslinger maken

Deze toffe slinger heb ik zelf gemaakt van stroken gescheurd stof en touw. Ik heb gekozen voor een rustig kleurenpalet in natuurlijke tinten, maar je kunt natuurlijk ook voor één kleur of verschillende zomerse kleurtjes gaan. Ik heb de stroken stof geknipt/gescheurd en deze aan een touw geknoopt. Super simpel en je hebt voor een prikkie een leuke slinger om op te hangen in je tuin.

Tuinlampjes

Ik kan enorm genieten van gezellige lampjes/kaarsjes zowel binnen als buiten. In de winter maak ik het binnen gezellig met kaarsje en in de zomer doe ik dit ook buiten. Door lampjes op zonne-energie in je tuin te zetten, hoef jij niet te denken aan het vervangen van speciale buitenbatterijen. De zon doet z’n werk en ’s avonds gaan de lampjes vanzelf aan waardoor jij een gezellige sfeer krijgt in je tuin. De lampjes voor in je tuin zijn er in allerlei soorten, maten, kleuren en prijzen te krijgen. De lampjes die ik in de tuin heb, zijn van de Kwantum.

Tuinset

Wij waren al lange tijd op zoek naar een geschikt tuinset die we ook nog eens mooi vonden. We hebben niet een hele grote tuin, waardoor we de keuze moesten maken voor een laag of hoog tuinset. We zijn uiteindelijk gegaan voor een laag tuinset die bestaat uit een bank, twee stoelen en een tafel. Doordat dit set wat lager is, lijkt onze tuin minder vol dan wanneer wij voor een hoge tafel waren gegaan. Een hoge tafel heeft als voordeel dat je er makkelijker aan kunt eten of werken, maar met het tuinset is het fijner om lekker te zitten en te kunnen relaxen. Dat laatste is voor ons de doorslag geweest in combinatie met de ruimte in de tuin. Het is dus belangrijk om te kijken wat geschikt is in jouw tuin qua formaat, maar ook waarvoor je het wilt gebruiken.

Wanneer je een wat grotere tuin hebt, kun je natuurlijk kiezen voor beide opties.

Kies bewust voor een tuinset, omdat dit bepalend is voor de uitstraling van je tuin.

Door het toepassen van deze tips maak jij je tuin helemaal af en kun je lekker genieten van de gezellige, lange zomeravonden!

 

Liefs Greetje

Huisje 4 Interieur


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.