Windlichten: soorten en hoe te decoreren.

Gepubliceerd op 19 januari 2024 om 15:00

Windlichten heb in je in allerlei soorten en maten. Je kunt er alle kanten mee op. Welke soorten, maten en mogelijkheden zijn er eigenlijk allemaal? Ik heb de belangrijkste voor jou op een rij gezet.

Groot & klein

Windlichten heb je in verschillende groottes en vormen. Zo zijn er hoge en lage varianten, verschillende diameters, maar ook windlichten die vierkant zijn, een cilinder vorm hebben, organisch, etc.
Een stylingtip: zet of verschillende groottes/hoogtes bij elkaar of één statement windlicht.  

Transparant of donker

Windlichten zijn gemaakt van allerlei soorten materialen. Zo zijn de bekendste windlichten van glas, maar je hebt ook windlichten gemaakt van riet, metaal, bamboe, hout, een combinatie van hout/metaal en glas. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker windlichten die gemaakt zijn van kaarsenvet en nee deze smelten niet wanneer je er een waxinelichtje in brandt.

Daarnaast zijn er nog opties bij glazen windlichten of je gaat voor donker glas, transparant glas of met steenslag.

Decoratie met zand, water of groen

Windlichten opvullen met een kaars of waxinelichtje is welbekend. Je kunt ook wat groen zoals mos of decoratie zand onderin leggen en de kaarsen daarin zetten. Dit geeft al meteen een ander effect.

Stylingtip: Wist je dat het ook erg leuk is om water in een windlicht toe te voegen. Door wat takjes, bloemen en drijfkaarsjes geeft dit een sfeervol geheel. De drijfkaarsjes zijn te bestellen in onze webshop!

Windlichten zijn tijdloos en dat maakt ze populair. Door te spelen met verschillende manier van opvullen heb je toch elke keer iets anders waar je van kan genieten. In de winter geven windlichten sfeer in huis en in de zomermaanden staat het gezellig op de tuintafel wanneer je nog lang zit te borrelen bij ondergaande zon.

Er zijn vast nog vele andere soorten, manieren om te decoreren, kleuren, vormen, etc. Dit zijn de meeste bekende en zie je veel terug in een interieur of woonwinkels. Wist je dat je in onze webshop ook prachtige windlichten kan shoppen? Neem snel een kijkje!

 

Liefs Greetje

Huisje 4 Interieur


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.