6 tips voor een Scandinavische kersttafel!

Gepubliceerd op 22 december 2023 om 15:00

Het leuke met kerst is dat je heerlijk los kan gaan met stylen. Zo ook met het stylen van de kersttafel. Ik ben zelf gek op Scandinavië dus dat thema komt dit jaar zeker terug bij ons tijdens kerst. In deze blog geef ik je 6 tips hoe jij een Scandinavische kersttafel kan creëren.

Tip 1: Natuurlijke kleuren materialen & groen op tafel

De belangrijkste regel bij het stylen van een Scandinavische kersttafel is het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Gebruik bijvoorbeeld een mooi linnen tafelkleed, gebruik aardewerken servies en zorg voor wat groen op tafel. Kies daarin voor natuurlijke en eventuele rustige kleuren. Je kunt daarbij denken aan aardetinten, groen en wit.

Tip 2: Hoogteverschil & mooi glaswerk

Door te spelen met hoogteverschil in de opbouw van je series, zorg je meteen al voor een speels effect op je tafel. Stapel bijvoorbeeld verschillende formaten borden op elkaar. Je kunt kiezen voor één en dezelfde kleuren of verschillende kleuren borden. Het gebruik van mooi glaswerk zorgt voor een feestelijke geheel.

Tip 3: Kaarsen & kandelaren

Kaarsen en mooie kandelaren mogen absoluut niet ontbreken op je kersttafel. Kies voor een kleur kaarsen en kandelaren die mooi in het gehele kleurenpalet passen. Steek de kaarsen kort voordat de visite komt aan, dit zorgt meteen al voor een sfeervol en warm gevoel. In scandinavië wordt er veel gebruik gemaakt van witte kaarsen, zwarte kaarsen of kaarsen in natuurtinten. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van de zweepkaarsen. Deze lopen heel sierlijk in een punt uit.

Tip 4: Mooie servetten

Met servetten kun je alle kanten op. Kies voor stoffen servetten voor het mooiste effect. Je kunt servetten op allerlei manieren vouwen of rollen. Vouw ze bijvoorbeeld in een kerstboom, hou ze bijeen met een mooie servetring of steek er een takje groen bij. De mogelijkheden zijn oneindig. Leg je uiteindelijke creatie op het bord. Dit maakt je tafeldekking compleet.

Tip 5: Kleine kerstdecoraties

Vul de overige ruimte aan met verschillende kleine kerstdecoraties. Denk bijvoorbeeld aan kleine huisjes, kerstboompjes, waxinelichtjes, droogbloemen, etc. Ook hierin zijn de mogelijkheden oneindig. Zorg wel dat het geheel rustig blijft, less is more! Daarnaast is het belangrijk om je kleurenpalet aan te houden. Let er op dat er op de tafel ruimte overblijft om de schalen met eten ook kwijt te kunnen.

Tip 6: Mooie naambordjes, tafelschikking & menukaartjes.

De finishing touch doe je met mooi tafelschikkings- & menukaartjes. Dit maakt het persoonlijk en zorgt ervoor dat je laat zien dat er aan iedereen gedacht is. Je kunt deze kaartjes makkelijk ontwerpen in de stijl van jouw kersttafel.

Met deze tips creëer jij het ultieme Scandinavische kerstgevoel!

 

Fijne feestdagen!

 

Liefs Greetje

Huisje 4 Interieur


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.