Hoe breng je sfeer in je interieur wanneer je niet van kleur houdt?

Gepubliceerd op 3 november 2023 om 15:00

Vaak houdt je dan juist van rustige en natuurlijke kleuren. Voor sommige kan dit saai zijn, maar een groot voordeel van natuurlijk en rustige kleuren is dat ze van zichzelf al warmte meegeven. In combinatie met het juiste materiaal en andere natuurtinten kun jij juist die warmte aan je interieur geven.

Hierbij tips om extra sfeer te creëren wanneer je geen kleur in je interieur wil gebruiken:

 

De juiste combinatie van natuurtinten en materialen!

Verschillende soorten natuurlijke materialen en patronen zorgen voor meer diepte in het interieur. Dit draagt bij aan de sfeer die de ruimte uitstraalt. Kies bijvoorbeeld voor een bank met een zachte stof en kussens in natuurlijke kleuren met een patroon erop.

Verlichting!

Zorg dat de verlichting goed is afgestemd op de ruimte en het gebruik van de ruimte. Verkeer gebruik van licht kan ervoor zorgen dat een ruimte kil overkomt. Een lichtplan is hierbij helpend!

Kies voor een eyecatcher!

Door de eyecatcher blijft je interieur rustig, maar creëer je toch iets wat de aandacht trekt en blijft het interieur verrassend.

Planten, bloemen of droogbloemen!

In planten en bloemen zit kleur. Hierdoor voeg je toch subtiel iets van kleur toe. Bloemen zijn tijdelijk, tenzij je zijdebloemen toepast. Planten hebben al een natuurlijke kleur en droogbloemen zijn vaak al te vinden in rustige, natuurlijke kleuren.

Accessoires!

Accessoires zijn altijd de gouden tip om je interieur sfeervol te maken. Het is wel belangrijk om deze goed toe te passen. Accessoires zijn makkelijk te veranderen, waardoor je dus snel kan variëren. Bijvoorbeeld tussen de seizoenen of trends. Kies je voor accessoires in natuurtinten? Ga dan voor een aparte vorm van accessoire.

 

Ben jij van kleur in je interieur? Of toch liever rustige, natuurtinten? Vind je het lastig om de juiste combinaties te maken, zodat je interieur een sfeervol geheel vormt? Ik kan jou helpen! Vraag een gratis kennismaking aan van 20 minuten en ik help jou verder om de juiste stappen te maken.

 

Liefs Greetje

Huisje 4 Interieur


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.