Waarom kiezen voor een interieurstylist?

Gepubliceerd op 7 juli 2023 om 15:00

Je wil eens wat ander in huis, maar weet niet waar te beginnen. Je gaat verbouwen of verhuizen en tussen alle beslissingen moet je ook nog nadenken over kleuren, materialen en indelingen. Van een interieurstylist heb je wel eens gehoord, maar is het niet zonde van je geld? Je weet zelf wat je mooi vindt dus waarom zou je voor een interieurstylist kiezen? Wat levert een interieurstylist jouw op?

 

Deze vragen ploppen vast wel eens bij je op. Begrijpelijk! In deze blog geef ik je 7 redenen om te kiezen voor een interieurstylist.

#1 Het bespaart je tijd én (keuze)stress.

Wanneer je gaat verbouwen of verhuizen kom je voor veel keuzes te staan. Naast je gezinsleven komt dit er allemaal bij. Je bent druk met het zoeken naar plaatjes op Pinterest of je gaat langs woonwinkels op zoek naar ideeën en advies. Dit kost niet alleen veel tijd, maar ook veel energie.

 

Een interieurstylist neemt deze keuzes voor jou weg door te luisteren naar jouw wensen en vandaaruit een selectie te maken. Daarnaast helpt een interieurstylist jou bij het maken van belangrijke keuzes. Ook wanneer je bijvoorbeeld een klein onderdeel wil veranderen in je interieur, zoals een andere kleur, kan het lastig zijn om te kiezen uit al die mogelijkheden. Met een interieurstylist sta je er dus niet alleen voor. Jij kan je dus focussen op andere belangrijke taken of je kunt heerlijk genieten van je gezin of vrije tijd. Een interieurstylist geeft jouw meer ruimte op momenten waarop je al zo druk bent.

    #2 Mogelijkheden ontdekken die je zelf niet (meer) ziet.

    Wanneer jij je eigen woning wilt aanpakken of je hebt het nieuwe huis al een aantal keer bezichtigd, ken jij de woning vaak heel goed. Je ziet daardoor niet alle mogelijkheden die een interieurstylist wel ziet. Een interieurstylist komt namelijk met een frisse blik de woning bekijken, waardoor hij/zij creatieve opties ziet waar jij misschien nog niet aan hebt gedacht.

    #3 Voorkomt dure (mis)kopen en verkeerde keuzes

    Verbouwen of verhuizen.. het kost veel geld. Hoe zonde is het als je vervolgens een verkeerde keuze maakt wat betreft meubels, kleuren, materialen. Uiteindelijk kost dit veel meer geld dan een interieurstylist en je blijft toch een ontevreden gevoel over houden wat betreft je interieur. Je wilt niet met een knagend gevoel op die ene bank zitten of constant tegen dat net niet kleurtje aankijken.

     

    Een interieurstylist luistert naar jouw wensen. Daarbij worden passende meubels, kleuren en materialen gezocht én wordt er gekeken naar een passende en logische indeling, waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte in jouw woning. Dan zit je uiteindelijk toch veel meer ontspannen op die ene bank?!

    #4 Je wilt niet hetzelfde interieur als wat een ander al heeft.

    Jouw interieur is een weerspiegeling van wie je bent. Dit maakt jouw interieur uniek. Je wilt niet dat je interieur een gekopieerde versie is van een ander. Een interieurstylist helpt jou om hierin passende keuzes te maken. Allereerst door te luisteren naar jouw wensen, maar ook door kennis te maken en te luisteren naar wat je bezig houdt en wat jij belangrijk vindt om je thuis te voelen. Ik start altijd met een gratis kennismaking om eerst te luisteren naar jou als persoon en vandaaruit een passend plan aan te bieden. Plan hier een gratis kennismaking in.

     

    Een leuk weetje.. mijn kracht is dat ik mensen snel en makkelijk kan doorzien. Het voordeel hiervan is dat ik al snel door heb hoe jij in elkaar zit en een plaatje kan vormen van wat je belangrijk vindt en wat jouw wensen zijn voor je interieur.

    #5 Je bent er heel vaak en wil na een werkdag tot rust komen.

    Jouw huis is vaak de plek waar jij het meest komt en waar je oplaad na een dag werken. Waar jij volledig jezelf kan zijn. Je geniet van uiteten gaan, afspreken met vrienden, je houdt van je werk, maar hier ben je tijdelijk om uiteindelijk weer thuis te komen. Hoe fijn is het dat jouw thuis dan ook echt een plek is voor jou.

     

    Doordat het iets blijvends is waar jij altijd naar terugkeert, is het belangrijk dat je hier de juiste aandacht aan besteed. Dan is het investeren in een sfeervol interieur toch zeker de moeite waard?

    #6 Al jouw ideeën worden perfect vertaald en ontworpen naar een concreet plan

    Wellicht heb je al allerlei ideeën in je hoofd over hoe jouw interieur eruit moet komen te zien. Een interieurstylist luistert naar deze ideeën, voegt toe, geeft advies en met al deze informatie wordt er uiteindelijk een concreet plan gemaakt waarin alles samenkomt. Jouw ideeën worden één geheel in je interieur, zodat dit plaatje in je hoofd werkelijkheid wordt door middel van moodboards en sfeerimpressies.

     

    Natuurlijk kan het zijn dat je nog geen ideeën hebt. Misschien wil je wel wat anders, maar heb je geen inspiratie. Juist dan is een interieurstylist van toegevoegde waarde, omdat hij/zij kennis heeft van kleuren, materialen, juiste indelingen, op de hoogte is van de nieuwst interieurtrends en bomvol inspiratie en tips zit. Door jou goed te leren kennen en in gesprek te gaan, komen deze ideeën ook voor jou naar voren. Hoe fijn is dat?!

    #7 Je wil interieuradvies op maat

    Misschien heb je geen interieuradvies nodig voor een gehele ruimte. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt ook advies op maat aanvragen. Bijvoorbeeld alleen voor nieuwe kleuren in huis, een lichtplan waardoor jij optimaal gebruik maakt van natuurlijk en kunstlicht in je interieur of wil je een logische en praktische indeling voor je ruimte.

     

    Hierdoor hoef je niet te kiezen voor een groot pakket, maar kun je gebruik maken van interieuradvies wat jij nodig hebt en dus naadloos aansluit bij het aanpakken van datgene waar jij tegenaan loopt.

    Volgens mij heb ik je nu wel overtuigd waarom je een interieurstylist inschakelt! Genoeg redenen om te investeren in de plek waar jij zo graag bent en kan opladen na een werkdag of een gezellig dagje met vrienden.

     

    Bekijk hier mijn aanbod en plan een gratis een kennismaking in! Ik help jou om van je interieur en warme en sfeervolle plek te maken waarin jij je écht thuis voelt.

     

    Liefs Greetje

    Huisje 4 Interieur


    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.