Hoe gebruik je amberblokjes?

Gepubliceerd op 21 april 2023 om 15:00

Ik krijg vaak de vaak hoe je Amberblokjes kunt gebruiken. In deze blog geef ik je verschillende tips hoe je een amberblokje kunt gebruiken. Het leuke van deze blokjes is dat je ze helemaal kan gebruiken tot ze op zijn. Je krijgt dus echt waar voor je geld!

Wat is een amberblokje?

Amberblokjes worden vaak aangezien als een zeepje, maar dit zijn ze niet. In een amberblokje zit namelijk geen alcohol wat in zeep wel zit. Het is dus echt een geurblokje. Ze worden vaak gebruikt als parfumblokje. De blokjes worden voornamelijk gemaakt van barnsteenhars en etherische oliën. De amberblokjes zijn verkrijgbaar in verschillende geuren. Ze worden met de hand gemaakt waardoor ze soms iets van elkaar kunnen verschillen van kleur, gewicht of vorm. Een amberblokje is dus geen zeepje, maar wel te gebruiken als parfum voor je huid of huis.

Amberblokje op een schaaltje

Leg een amberblokje op een schaaltje in de ruimte en je zult de heerlijke geur als snel ruiken. (Shop de schaaltjes hier.) In een kleine ruimte is vaak één blokje al voldoende. In een grotere ruimte is het aan te raden om er twee of drie neer te leggen. Leg er bijvoorbeeld één op een schaaltje of in een zakje in je kledingkast. (Leg ze niet tussen je kleding, dit kan vlekken geven.) Begint het amberblokje minder te ruiken? Of dof te worden? Rasp er dan een klein stukje af en het amberblokje geeft weer een heerlijke geur af. Lees hieronder wat je kunt doen met het schaafsel.

Amberblokje raspen

Een amberblokje kun je dus raspen wanneer ze dof worden en de geur niet meer zo sterk is. In de webshop zijn mini raspjes te bestellen die hier speciaal voor zijn gemaakt. Het schaafsel hoef je niet weg te gooien. Een tip die ik veel aan klanten geef is om het schaafsel op te zuigen. Doordat het schaafsel in de stofzuigerzak beland, geeft je stofzuiger een heerlijke geur af wanneer je gaat stofzuigen. Je gebruikt daardoor het gehele blokje en het maakt stofzuigen meteen een stuk aangenamer.

Amberblokje smelten

Je kunt amberblokjes ook smelten in een speciale brander. Je legt het amberblokje erin en daaronder steek je een waxinelichtje aan. Wanneer je niet het hele blokje wilt branden, kun je ook het schaafsel branden of een stukje van het amberblokje afhalen. Doordat het amberblokje smelt, geeft dit een heerlijke geur af die zich verspreid door je huis. Wanneer je het waxinelichtje uitblaast, stolt het amberblokje vanzelf weer, zodat je deze de volgende keer weer verder kan branden.

Waar moet je op letten?

Door de oliën en wax die in amberblokjes zitten, kunnen er vlekken ontstaan op kleding of ondergronden. Leg de amberblokjes dus altijd op een schaaltje, bakje of in een zakje. Leg de amberblokje niet in de zon, tenzij je ze gesmolten wilt hebben hihi.

Hoelang gaat een amberblokje mee?

Bij het juiste gebruik van een amberblokje kun je er ruim een jaar mee doen.

Welke geuren zijn er allemaal?

Amberblokjes zijn er in verschillende geuren en kleuren. Elke geur heeft zijn eigen kleur. Welke geur jou aanspreekt, is heel persoonlijk. De geuren van amberblokjes zijn verkrijgbaar in de volgende soorten: amber, coconut-crush, bamboo, silk, cashmere, passion, black musk, white musk, amber rose, linen, musk oudh, orange, vanilla, jasmine, fresh cotton, fresh flower, cinnamon, eucalyptus, bloom, coral blush, sweet pink, gold blossom, wood en zahra.

Cadeautip!

Amberblokjes zijn heel leuk om cadeau te geven. Bijvoorbeeld als setjes met een schaaltje en een rasp. Shop ze hier.

 

In de webshop vind je de amberblokjes, raspjes en schaaltjes terug. Voor welke geur ga jij? En leg je het amberblokje op een schaaltje of toch liever opbranden?

 

Liefs Greetje

Huisje 4 Interieur


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.