Stylingtips voor je Paastafel

Gepubliceerd op 31 maart 2023 om 12:24

Pasen is het weekend waarop jij met je familie of vrienden gezellig kan brunchen of dineren aan een mooi gestylede tafel. Waarom zou je alleen het servies of een zak brood op tafel leggen als je van je Paastafel ook een feestje kan maken? Met deze stylingtips maak kleed jij je Paastafel mooi aan!

 

 

Kies een thema

Kies voordat je begint een thema als basis. Bij voorkeur is dit vaak een kleur of een kleurenpalet. Hierdoor zorg je ervoor dat je Paastafel er niet als een hysterische en rommelige boel uit komt te zien. Door dit eerst te kiezen kun je de rest van je tafel aankleding hierop afstemmen.

Tafelkleed

Je tafelkleed zorgt voor de basis van je tafel. Kies voor een tafelkleed van linnen voor extra warmte en sfeer. Zorg dat je daarnaast kiest voor een tafelkleed in één kleur. Hierdoor hou je rust en zullen de andere items op je tafel beter uitkomen.

 

Bloemen en/of paastakken

Pasen is altijd in het voorjaar en dit betekent verse bloemen en vrolijke kleuren. Zorg dus voor een paar verse bloemen op de tafel. Je kunt daarnaast kiezen voor mooie Paastakken met vrolijke kleurtjes. Hou je het liever rustig? Kies dan voor droogbloemen. Deze zijn vaak neutraler van kleur of bloemen in een witte kleur met wat groen. Daarbij kun je in je Paastakken kiezen voor eitjes met een basic kleur.

Servies

De kleur van je servies heeft invloed op de sfeer van jouw tafel. Je kunt kiezen voor vrolijke kleurtjes en printjes, maar vaak heb je servies met een neutrale kleur in huis. Deze neutrale kleuren zijn goed te combineren met andere vrolijke kleurtjes. Door je servies te stapelen geeft je een speels effect aan je Paastafel.

 

Kandelaren en kaarsen

Kaarsen staan altijd sfeervol op tafel. Je kunt kiezen uit dinerkaarsen in mooie kandelaren of stompkaarsen op een mooi schaaltje. Je kan natuurlijk ook voor beide kiezen. Dit geeft een speels effect. Kies dit jaar voor mooie glazen kandelaren of houten kandelaren. De glazen kandelaren geven een ruimtelijk effect en deze heb je in allerlei kleuren en vormen. Houten kandelaren geven een natuurlijke uitstraling. Dit past heel mooi in een landelijk interieur of bij de Japandi stijl.

Eitjes en veertjes

Versier je tafel met wat mooie kwarteleitjes en veertjes. Dit geeft een vrolijk en speels effect. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor kleine eitjes in verschillende kleuren.

Servetten vouwen

Een mooi gevouwen servet geeft je Paastafel een chique touch. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen, maar hoe leuk is dit schattige eitje met servet als Paashaas?! Je kunt kiezen voor papieren servetten. Dit is praktisch, want deze hoef je niet te wassen. Linnen servetten passen goed bij een een linnen tafelkleed. Ze staan chique en geven een warme uitstraling.

 

Maak van jou ei een blij ei

Schrijf iets leuks op je ei met een watervaste stift. Bijvoorbeeld met een vrolijk gezichtje, een leuke tekst, etc. Dit geeft het geheel iets vrolijks!

 

De items die je hier voorbij zag komen, zijn ook te koop in de webshop. Neem gerust een kijkje! Ik wens je hele fijne en sfeervolle Paasdagen toe!

 

Liefs Greetje

Huisje 4 Interieur


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.